Skip to main content
tabell karta dia

Kartor, tabeller och diagram

Kartdiagram kan ofta ge ett extra djup till ämnet, men i vanliga fall är de besvärliga att ta fram. Med Infostat går det på nolltid. Jämför enskilda kommuner eller hela län, visa den geografiska utvecklingen över tid.

Tabeller finns alltid som ett tillgängligt alternativ. På Infostat är de snygga och prydliga redan vid leverans, utan att kräva ditt ingripande. Sortera. Exportera till Excel.

Diagram byter automatiskt format när tidsspannet förändras. Nu slipper du pillet. Staplar för enskilda år blir till tidslinjer. Grafiken blir rätt utan att du behöver markera dataserier. Byt färger, välj om rubriker och etiketter ska visas. Exportera som högupplöst bild.

samband

Skär statistiken på nya sätt

Hitta samband och perspektiv på statistiken genom att dela in den på nya sätt. All kommunstatistik i databasen kan kombineras för att ge helt nya vinklar och insikter. Är ett fenomen vanligare i vissa typer av orter än i andra? Finns det något gemensamt med de platser där det har ökat snabbare? På ett par sekunder kan du testa svårfångade idéer eller ta fram ett diagram som illustrerar samhällstrenden som är viktig för att lyfta din rapport eller presentation.

över tid

Jämför förändring

Hur stor är förändringen över tid? Ibland räcker inte ögonmåttet. Med två klick i diagrammet kan du plocka fram en lista över hur stor procentuell förändring som har skett över den markerade tidsperioden. Var har det vuxit snabbast, var är nedgången proportionellt sett störst? Nu tar det bara en sekund att få siffror på trenden.

 

djupet

Undersök på djupet

Opinionsundersökningar och andra enkätresultat kan analyseras på längden och tvären – utan någon teknisk specialkunskap. Skapa egna kombinationer med 17 olika filterinställningar. Ensamstående föräldrar i storstäder? Högutbildade kvinnor? Ringa in grupperna som du behöver titta närmare på.

Möjligheten att kombinera undersökningsresultat med samhällsstatistik är en unik analysfunktion. Skiljer sig prioriteringarna åt beroende på hur hög arbetslösheten är där man bor? Hur påverkar de lokala fastighetspriserna vad man tycker om byggfrågor? Med några klick kan du gräva på djupet.

  • Få nyheter från Infostat
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt