Skip to main content

Vår filosofi

När vi grundade Infostat gjorde vi det med några viktiga utgångspunkter.

Data är en gemensam nyttighet. Användning och delning av samhällsdata är bra. När fler har tillgång till data blir vi tillsammans smartare och kan fatta bättre beslut.

Jämna ut spelplanen. Stor som liten, ny som erfaren. Du ska inte behöva vara någon dataguru för att arbeta datadrivet. Du ska inte behöva en tjock plånbok för att ha råd med undersökningar.

Samla för att sprida. Den viktigaste samhällsstatistiken ligger utspridd på många platser. Hur ska man veta var allt finns? När viktig samhällsdata finns samlad och bearbetad kan den upptäckas, användas och spridas.

Aldrig mer än tre klick bort. Det ska vara lustfyllt och enkelt att göra egna upptäckter i samhällsdata. Svårbegripliga tabeller och sega verktyg som krånglar och bryter ihop förstör det roliga. Du ska aldrig hämmas när du klickar dig fram.

Man kan inte analysera mer än vad man ser framför sig. I all statistik finns en berättelse. För att hitta den behövs effektiva visualiseringar.

Samhällsdata och undersökningar ska vara en tjänst, inte en produkt. Oöverskådliga filer och dyra rapporter som snabbt blir inaktuella gör det svårt att bli klok på data. Vårt verktyg är byggt för att du ska kunna jobba i det. Du kan själv vända och vrida på resultaten, testa dig fram och dra dina egna slutsatser.

  • Få nyheter från Infostat
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt