Skip to main content
Nytt från Infostat Nyheter

Infostat topprekryterar från Tyréns

  • Fastighet och urban utveckling
  • Read time: 3 minutes

Infostat har rekryterat Robin Svensén som chef för affärsområdet Fastighet och urban utveckling. Robin är nationalekonom och har en lång erfarenhet som analytiker och konsult inom frågor kring bostadsmarknad, hållbarhet och samhällsutveckling.

Robin kommer närmast från Tyréns där han varit avdelningschef för Social- och ekonomisk hållbarhet.

– Infostat befinner sig i en expansiv fas där vi fokuserar på starka erbjudanden inom våra nyckelområden. Fastigheter och urban utveckling är ett område där vi ser särskilt stor potential för Infostats tjänster, säger Peter Santesson, vd för Infostat. Vi är väldigt glada att Robin kommer till oss och leder den satsningen. Han tillför precis den kompetens och erfarenhet som Infostat värdesätter och kommer att göra Infostats kunderbjudande ännu mer relevant.

Kärnan i Infostats erbjudande inom fastighetsområdet är att kombinera geoanalys, samhällsstatistik, undersökningsdata och rörelsedata för att ge nya svar på frågor om hur man bäst utvecklar attraktiva regioner, kommuner och stadsdelar.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba på Infostat, ett analysföretag som är så teknikfokuserat, säger Robin Svensén. Jag ser fram emot att arbeta med och utveckla Infostats analysplattform. Hela samhällsbyggnadsbranschen står inför en rad förändringar, och behöver bli mer digitala och datadrivna. Där har Infostat en viktig roll att spela och jag ser fram emot att bidra till den utvecklingen.

Infostat är ett analysföretag som utvecklar nya sätt och tekniker för att analysera marknads- och samhällsfrågor. Infostat erbjuder Sveriges största databas inom samhälls- och marknadsstatistik, och utvecklar på den grunden branschledande erbjudanden inom Opinion och påverkan, Retail och konsument samt Fastighet och urban utveckling.

Kontaktuppgifter

Robin Svensén, Områdeschef Fastighet och urban utveckling
robin.svensen@infostat.se

Peter Santesson, VD
peter.santesson@infostat.se

  • Få nyheter från Infostat
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt