Kriminalvården

Demo 1

Nedan ett exempel som bygger på statistik från Kriminalvården, hämtad från myndighetens hemsida. Kunden väljer själv vilka reglage man vill inkludera. I det här exemplet har vi valt att slå på fulla funktioner, som möjligheter att justera utseende, infoflik, diagramalternativ, flera nedbrytningar (brottstyper), diagram/tabell och med möjlighet att spara ned statistiken till bild eller excel.

Användarupplevelsen eller hastigheten påverkas inte av storleken på det underliggande datasetet, och fungerar lika bra på mobil som på laptop/desktop.

SCB

Demo 2

Finns det geografi i statistiken går det givetvis att inkludera. För att illustrera tittar vi nu på befolkningsdata, från SCB.

Det är också möjligt med enklare presentationer. I det här exemplet har vi skalat bort alla reglage. Det enda som återstår är geoväljare, tidsväljare, nedbrytningar (Förändringstyp och Kön) och en infoflik. Med två nedbrytningar kan användaren enkelt borra i statistiken och testa olika kombinationer.

Storleken på hela statistikrutan kan också justeras, uppåt och nedåt, beroende på kundens behov. Här har vi exempelvis minskat bredden, med hälften.

  • Få nyheter från Infostat
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt